Foto: TT

Kryssningsfärja gick på grund utanför Lidingö

Uppdaterad
Publicerad

Kryssningsfartyget Princess Anastasia gick på onsdagen på grund utanför Lidingö. Enligt Sjöfartsverket har fartyget inte rapporterat in några personskador.

– Strax efter klockan 18 fick fartyget någon form av elektrisk blackout vilket har lett till att de gått på grund, säger Tony Frank, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral.                     

Fartyget inspekterades och en bogserbåt hjälpte fartyget bort från grundet och bogserads sedan till Frihamnen i Stockholm.

Fartyget var på väg från Stockholm mot Helsingfors på onsdagskvällen när det gick på grund. Den skulle senare vidare mot Sankt Petersburg. 1065 personer finns ombord på fartyget.

Princess Anastasia tillhör färjerederiet Moby SPL som är baserat i Sankt Petersburg. Färjan trafikerar sträckorna Sankt Petersburg-Helsingfors-Stockholm-Tallinn-Sankt Petersburg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.