Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kursdeltagaren Rebecka Lindell: ”Om det händer någonting så vill jag kunna skydda mig själv” Foto: Addiswa Stenström

Kursdeltagaren Rebecka Lindell: ”Om det händer någonting så vill jag kunna skydda mig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Under hösten ordnar Dövas förening i Örebro en kurs i självförsvar för tjejer. På onsdagskvällen hade sex tjejer och kvinnor samlats i en lokal på Tegnerskolan för att lära sig hur man bygger upp självförtroende, motorik, reflex och balans för att kunna försvara sig i en trängd situation.

Kursen i självförsvar är uppdelad på tre tillfällen. Två av av deltagarna, mor och dotter Helen och Rebecka Lindell, berättar att de tycker att det känns bra att lära sig självförsvar ifall det skulle hända någonting. Se reportaget om självförsvarskursen här ovanför.

Addiswa Stenström, Dövas förening i Örebro, berättar att de anordnade kursen för att det fanns ett intresse bland medlemmarna att lära sig självförsvar. Dövas förening anordnade kursen i samarbete med ABF. Kursledare var Patrik Bende.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tycker du att fler barn och ungdomar skulle lära sig självförsvar? Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet