Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nyhetstecken rapporterar om Laith Fathulla som nekades jobb. Foto: Nyhetstecken

Laith nekades jobb för att han var döv

Uppdaterad
Publicerad

Laith Fathulla sökte arbete som receptionist på Tolkcentralen i Stockholm, men fick inte jobbet. Motiveringen var att han inte kunde ta taltelefon. Nu har han anmält Tolkcentralen för diskriminering, det skriver Dövas Tidning.

– Jag blev både förvånad och frustrerad över att de inte såg mig som en tillgång. Det är också motsägelsefullt eftersom döva är en av deras målgrupper, säger Laith Fathulla till Dövas Tidning.

Laith Fathulla har nu anmält Tolkcentralen till Diskrimineringsombudsmannen, DO. Han hoppas att hans fall leder till att döva kan söka och få jobb i den offentliga sektorn, som ju ska vara en förebild när det gäller rekrytering av personer med funktionsvariation.

Dövas Tidning har kontaktat Tolkcentralen, som har avböjt att svara på frågor med hänvisning till att man inte vill föregå processen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet