Foto: Arkiv. Christine Olsson / TT

M och KD lämnar energiöverenskommelsen

Publicerad

Moderaterna och Kristdemokraterna lämnar energiöverenskommelsen. ”Vi ser ingen framtid för den”, säger Kristdemokraternas energipolitiska talesperson Camilla Brodin.

Enligt Kristdemokraterna har regeringen inte velat diskutera de förslag som partiet och Moderaterna fört fram inom ramen för energiöverenskommelsen.

– Regeringen är inte villig att bjuda in samtliga partier till nya förhandlingar om energipolitiken, man bejakar inte kärnkraften och dess framtid, säger KD:s energipolitiska talesperson Camilla Brodin till Dagens industri.

Kristdemokraterna vill nu söka stöd för en ny energipolitik tillsammans med Moderaterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna. M, KD och L vill att samtliga åtta riksdagspartier bjuds in till samtal om kärnkraften, något som dock nobbats av energiminister Anders Ygeman (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.