Många M-politiker vill ta makten med hjälp av SD

Publicerad

På frågan om huruvida Moderaterna bör ta makten med hjälp av förhandlingar med Sverigedemokraterna svarade över hälften av tillfrågade M-politiker ja, skriver Expressen.

Expressen har skickat ut en webbenkät till 4 299 förtroendevalda moderater i landet med en fråga om huruvida M borde ta makten genom förhandlingar med Sverigedemokraterna. 609 personer besvarade enkäten och över hälften, 324 stycken, sade ja till SD-samtal.

– Min utgångspunkt är att Moderaterna ska pröva alla möjligheter att ta över makten för att kunna genomföra partiets politik, sade den avgående riksdagsledamoten Maria Abrahamsson (M) i SVT:s Agenda i söndags.

Även den tidigare moderatledaren Ulf Adelsohn delar denna uppfattning.

– Jag delar långt ifrån kommunisternas uppfattning, men kan ändå prata med dem. Samma gäller med SD. Men enligt den svenska åsiktskorridoren är det bara okej att prata med vänstern, säger Adehlson till Expressen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer