Foto: TT

”Missbrukar skattebetalarnas pengar”

Publicerad

De borgerliga partierna och Sverigedemokraterna är kritiska till budgeten som regeringen lade fram idag, medan Vänsterpartiet är mer positivt.

Moderaternas ekonomiskpolitiske talesperson Ulf Kristersson kritisk till att regeringen gasar mitt i högkonjunkturen, och menar att regeringen slösar bort högkonjunkturen och att det är ett missbruk av skattebetalarnas pengar.

Kristdemokraterna kallar budgeten för en orimligt stor godispåse och är kritisk till att budgeten inte rustar för en kommande lågkonjunktur.

Centerpartiet säger att regeringen inte är trovärdig efter att ha höjt skatterna i tre år och avslutar med spridda skurar av satsningar inför valet.

Liberalernas ekonomiskpolitiske talesperson Mats Persson tror att regeringens politik kan leda till överhettning.

Sverigedemokraterna kallar regeringens budget för ”kortsiktig, snudd på populistisk”, och menar att den innehåller skadliga skattehöjningar och för mycket pengar till migration, integration och arbetsmarknadssatsningar som inte leder till jobb.

Vänsterpartiets ekonomiskpolitiska talesperson säger att hon blir varm när hon tänker på den skillnad budgeten kommer att göra för många ensamstående föräldrar, barn och unga, och sjuka och pensionärer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.