Foto: TT

Misstänkt brevbombare sprängde sig själv

Uppdaterad
Publicerad

En man som misstänks ligga bakom den senaste tidens explosioner av brevbomber i Austin, Texas, detonerade en sprängladdning i sin bil och avled av skadorna. Det bekräftar polisen i Texas vid en presskonferens.

Enligt den lokala tv-kanalen KVUE hade polisen fått kunskap om var mannen befann sig genom att spåra hans mobiltelefon och närmade sig hans gömställe. En polisjakt följde där en polis sköt mot den misstänktes fordon.

Den misstänkte detonerade då en sprängladdning och dödades av explosionen inuti sin bil, enligt polisen. En polisman fick lindriga skador i samband med explosionen.

– Mannen var 24 år gammal. Vi vet inte om han var på väg för att skicka en ny bomb, men han hade en sprängladdning med sig i bilen, säger Austins polischef Brian Manley.

Polisinsatsen inträffade omkring klockan 03 på morgonen i Texas.

Övervakningskameror hjälpte polisen

Polisen kom den misstänkte på spåren via övervakningskameror som spelat in honom när han lämnade in två paket på en budfirmas kontor. Det ena paketet exploderade senare på en postterminal och det andra oskadliggjordes av polis i närheten av Austins flygplats.

Totalt fem bomber

Totalt har fem bomber exploderat i Austin sedan den 2 mars. De första bomberna var brevbomber, som dödade två män och skadade en kvinna svårt. Den fjärde bomben utlöstes med snubbeltråd och skadade två män som passerade på vägen.

En femte bomb exploderade på postterminalen där en anställd fick lindriga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.