Foto: TT

Moderaterna i Helsingborg bestulna på valkassan

Publicerad

En stor del av Helsingborgsmoderaternas valkassa är borta sedan en partimedlem misstänks ha förskingrat 1,3 miljoner kronor.

Det var för drygt en vecka sedan som Moderaterna i Helsingborg uppmärksammades av sin bank på att det försvunnit pengar till en partimedlems privata konto.

 Vi konfronterade medlemmen som inte kunde ge någon rimlig förklaring till det som hänt. Personen fick en vecka på sig att återlämna pengarna men gjorde inte det, så i söndags gjorde vi en polisanmälan, säger Anna Jähnke, ordförande för Moderaterna i Helsingborg.

Hade ett allvarligt spelmissbruk

Enligt Jähnke ska förskingringen ha pågått i ett antal månader och totalt handlar det om 1, 3 miljoner kronor som försvunnit.

 Det var en stor del av vår valkassa, berättar hon.

Så vad gör ni nu?

 Vi kommer få stöttning från riksplan och även från förbundet i Skåne.

Enligt Anna Jänhke ska partimedlemmen ha haft ett grovt spelberoende som varken partiet eller familjen kände till. Personen i fråga är inte längre aktiv i partiet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer