Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Nationell Kvinnojour och Stöd på Teckenspråk anställer kuratorer

Nationell Kvinnojour och Stöd på Teckenspråk anställer kuratorer

Uppdaterad
Publicerad

Nationell Kvinnojour och Stöd på Teckenspråk beviljades statsbidrag från Socialstyrelsen och Jämställdhetsmyndigheten för 2021. Nu har föreningen anställt två kuratorer på deltid.

Från och med idag, den 8 mars, har föreningen anställt två kuratorer på deltid fram till 31 december 2021, skriver föreningen i ett pressmeddelande. De skriver också att en del av bidragen ska användas till att utveckla en digital plattform där alla stödsamtal kan utgå från.

Föreningens förhoppning är att man med dessa två kuratorstjänster ska bedriva ett större arbete med att samla in information, statistik, kunskap och fakta. Nationell kvinnojour och stöd på teckenspråk ska bland annat utreda möjligheten att starta upp ett skyddat boende på teckenspråk samt genomföra en kartläggning om kvinnornas kontakt med myndigheter som avläggs i en rapport slutet av 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet