Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Norrlands Dövas Ungdomsråd räddades kvar – efter extrainsatt möte Foto: Privat/NDUR

Norrlands Dövas Ungdomsråd räddades kvar – efter extrainsatt möte

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av mars gick Norrlands Dövas Ungdomsråd (NDUR) ut på sociala medier med information om att de skulle lägga ned. Detta på grund av att det var brist på folk som vill engagera sig i styrelsen. Flera är unga och några från den tidigare styrelsen ska ta examen eller flytta till annan ort. Men, vid ett extra årsmöte i slutet av april i Sundsvall, så lyckades de värva fem personer till den nya styrelsen.

Jessica Madan, SDUR:s ordförande, berättar att hon kollade i stagdarna, och där stod det att det räcker med ett till två styrelsemöten och två aktiviteter per år.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se också här: Vad betyder NDUR för Jessica Madan? Hon berättar också att NDUR är mycket viktigt för hela Norrland. Detta för att det är en chans att anknyta till SDUF och de andra klubbarna i södra Sverige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet