Snart gör Albin Hedlund riktig landslagsdebut. Foto: SDI

Nu är han på plats – inför Bordtennis-EM

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Albin Hedlund landat i Bulgarien, för snart är det dags för Bordtennis-EM.

– Det ska bli väldigt roligt och spännande att få spela mitt första internationella mästerskap. Jag ser fram emot det väldigt mycket. Det känns lite nervöst men jag har en positiv känsla ändå, säger Albin Hedlund till SDI.

Snart gör Albin Hedlund riktig landslagsdebut. I den lilla staden Albena arrangerar det bulgariska dövidrottsförbundet bordtennis-EM för juniorer (9-10 april) och seniorer (12-17 april), skriver SDI.

Teckenspråksvärlden

Albin, som fyllde 18 år för en månad sedan, kommer först inleda i U-18 klassen innan han också deltar i Senior-EM.

– Vårt mål är högt satt. Siktet är medalj i juniorklassen och sen försöka gå så långt som möjligt i seniorklassen, säger förbundskaptenen Rickard Hedlund till SDI.

Konkurrensen i seniorklassen är stor. Bland annat finns den slovakiska regerande Deaflympics silvermedaljören Thomas Keinath samt den ukrainska bronsmedaljören Gennadii Zakladnyi med i klassen.

Spelschemat är inte helt klart då lottningen inleds ikväll.  Albin kommer även delta i dubbelspel tillsammans med Österrikaren Lukas Kraemer.

Efter att lottningen genomförts kommer spelschemat att läggas upp på denna länk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet