Snart kommer filmen om Zlatan Foto: TT/AP

Nu blir Zlatans liv film

Uppdaterad
Publicerad

För sex år sedan kom den omdiskuterade och hyllade biografin Jag är Zlatan och nu kommer spelfilmen, uppger Aftonbladet.

Författaren till boken, David Lagercrantz, bekräftar för Aftonbladet att han även kommer att arbeta med manuset till den kommande långfilmen tillsammans med Jakob Beckman. Även Zlatan själv ska vara involverad i filmen.

– Jag har träffat Zlatan och diskuterat projektet noga. Vi är båda väldigt pepp på det här, säger David Lagercrantz till Sportbladet.

Enligt uppgifter till tidningen ska manuset vara färdigt i mars 2018  och först då kommer man att gå vidare med rollbesättning och tillsättande av regissör.

Berättelsen i filmen kommer att utgå från en nioårig Zlatan som tittaren sedan får följa i framåtblickar fram till tiden i Juventus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.