• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Blåljusbilder

Ny dödsskjutning skakar Södertälje – tredje på en vecka

Uppdaterad
Publicerad

Två personer hittades skadade efter en skottlossning i Södertälje under torsdagskvällen. Strax efter 22 bekräftade polisen att en man i 20-årsåldern har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Larmet om skottlossningen kom in kvart över sex på torsdagskvällen. Polisen påträffade två skadade personer i Saltskog i Södertälje.

Strax efter klockan 22 bekräftade polisen att en av de skadade, en man i 20-årsåldern, har avlidit. Den andra skadade, en tonåring, vårdas på sjukhus med allvarliga skador.

Brott och straff – Teckenspråk

Klockan 07.20 på fredagsmorgonen är ännu ingen gripen enligt polisen. En teknisk undersökning av brottsplatsen kommer att fortsätta under dagen.

Skottlossningen är den femte i Södertälje på mindre än två veckor. Tre av dem har nu haft dödlig utgång. Sedan i februari har totalt sex personer dött efter skottlossning i staden.

Detta har hänt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brott och straff – Teckenspråk

Mer i ämnet