• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: TT

Ny teori om Olof Palmes mördare

Uppdaterad
Publicerad

I senaste numret av reportagemagasinet Filter pekas en man ut som Olof Palmes sannolika mördare. Mannen förekom i mordutredningen från första början, men avfärdades av polisen.

Journalisten Thomas Pettersson har gjort efterforskningar om Palmemordet i tolv år. De senaste sex åren har han samarbetat med Mattias Göransson, chefredaktör på Filter. Det har lett till att de nu pekar ut en man som de menar är den sannolike mördaren.

Palmefientlig med tillgång till vapen

Den utpekade mannen ska enligt Filter ha varit Palmefientlig och ha haft en tidigare okänd förmåga att använda skjutvapen. Han hade också en nära vän som var vapensamlare, med flertalet revolvrar av en kaliber som skulle kunna passa in på vapnet som användes vid mordet, enligt Filter.

Enligt Thomas Pettersson jobbade mannen intill mordplatsen.

Uppgifterna överlämnade till Palmeutredarna

Journalisterna har lämnat över uppgifterna till Palmeutredarna som ska ha visat stort intresse för den utpekade mannen. Han är sedan många år avliden. Hans exfru säger till Filter att mannen politiskt inte var emot att Palme mördades, men var inte kapabel till att genomföra mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.