Foto: Bildbyrån/Kanal 9

Världsrekord av Duplantis i lördags

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan slog Armand Duplantis nytt världsrekord med höjden 6,17. Rekordet stod sig bara en vecka då han hoppade 6,18 i Glasgow i lördags och putsade därmed världsrekordet med en centimeter.

– Det är galet, säger Armand Duplantis till SVT Sport.

Duplantis  klev in i Glasgow på 5,50 som världsrekordhållaren flög över med en stor marginal. Efter den enkla ingångshöjden stod han över 5,65. Överraskande nog rev Duplantis det första försöket på 5,75 för att sedan klara det andra med en stor marginal. Lika stor marginal hade Duplantis när han flög över 5,84. Det betydde också att Armand Duplantis vann tävlingen då Sam Kendricks stannade på 5,75.

Nytt världsrekord

Duplantis fortsatte själv och klarade 6,00 för nionde gången i karriären med stor marginal. Efter det satte Armand Duplantis ribban på 6,18 för att putsa till sitt eget världsrekord med en centimeter.  Och redan i det första försöket klarade han höjden och höjde sitt världsrekord efter bara en vecka. Duplantis hade också stor marginal till ribban.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.