Foto: TT

Omkring 850 000 hushåll kan förlora TV4

Uppdaterad
Publicerad

Efter konflikt mellan Telenor och TV4 kan omkring 850 000 svenska hushåll i natt bli av med alla TV4:s kanaler.

Det gäller kunder hos Telenorägda Canal Digital och Bredbandsbolaget och drabbar sändning via satellit, ip-tv samt kabel-tv, skriver TV4 i ett pressmeddelande.

Om kanalen försvinner under veckan är det alltså en konsekvens av att ingen ny överenskommelse kunnat träffas mellan TV4/Bonnier Broadcasting och Telenor.

– Den här typen av konflikter mellan tv-operatörer och tv-kanaler har inga vinnare, allra minst tittarna som betalar för tv-abonnemangen. Jag lider med Telenors tv-kunder, som nu på nytt riskerar att drabbas av en sådan här konflikt, säger TV4:s operativa chef Mathias Berg i pressmeddelandet.

Större delen av TV4-utbudet finns gratis på TV4 Play, och sänds samtidigt där som enligt tablå. TV4-Gruppens tv-kanaler i sin helhet går att se på C Mores hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.