Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Restaurangägaren Niclas: ”Det har varit otroligt tufft” Foto: PrivatVisa alla (2)
Visa alla (2)

Restaurangägaren Niclas: ”Det har varit otroligt tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Niclas Mauritzson öppnade en restaurang i Örebro mitt under coronapandemin i mars förra året. Här berättar han, i en intervju med Nyhetstecken, hur han har upplevt sitt första år som restaurangägare.

För precis ett år sedan bestämde du dig för att öppna din restaururang, hur det varit under det här coronaåret?

– Ja, vi öppnade restaurangen i Mars, precis samtidigt som corona pandemin exploderade. Nu har det gått ett år och det har varit otroligt tufft! Vi har ju inte fått känna på några bra tider utan vi har fått kämpa hårt hela tiden, och det påverkar en mentalt att bara nätt och jämnt hålla sig flytande. Året har varit intensivt, och kampen ledde till där vi står idag. Det har varit lärorikt. Mentalt har det varit utmattande, säger Niclas Mauritzson.

Var hittar du drivkraften för att orka fortsätta?

– Mycket tack vare stödet från min familj och nära vänner som har trott på mig. Och dom som har kommit till restaurangen och stöttat oss. Vi har fått stöttning på sociala medier när folk har lagt upp kommentarer om att vi har bra mat, det gör att man vill fortsätta.

– Sen har jag en vision om restaurangen som en teckenspråkig mötesplats vilket gör att jag inte vill ge upp, och jag ser att vi kan fortsätta bara vi kommer med nya idéer och kan bredda utbudet på mat.

– Men som jag sa: Mycket tack vare allt stöd som jag har fått från folk runt mig. Det får mig att orka fortsätta, säger Niclas Mauritzson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet