Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
EUDY:s fokusgrupp för svarta och asiatiska döva ungdomar, UEDY, har officiellt valts. Romel Belcher är en av de utvalda. Foto: SVT/EUDY

Romel Belcher: ”Det finns en brist på representation av svarta och asiater i styrelserna”

Uppdaterad
Publicerad

EUDY:s fokusgrupp för svarta och asiatiska döva ungdomar, UEDY, har officiellt valts. Romel Belcher är en av de utvalda. Här berättar han om uppdraget.

UEDY, Ubuntu European Deaf Youth, är en fokusgrupp som har inrättats för att lyfta social integration av svart och asiatisk europeisk döv ungdom.

Europeiska unionen för döva ungdomar (EUDY) är en europeisk ideell organisation som består av 30 nationella föreningar för döva ungdomar i Europa.

EUDY grundades 1987 och är den enda organisationen som representerar de döva unga européernas intressen i Europa.

EUDY strävar efter att stödja den personliga utvecklingen för döva teckenspråkiga ungdomar i Europa och att främja ytterligare ömsesidig förståelse för att understödja och skydda de döva unga européernas rättigheter och möjligheter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet