Storbritanniens premiärminister Boris Johnson Foto: TT

Samlingar med fler än två personer förbjuds i Storbritannien

Uppdaterad
Publicerad

Storbritannien inför restriktioner för när medborgarna får lämna hemmet.

Storbritannien har drabbats hårt av coronaviruset de senaste dagarna. 54 människor rapporterats ha dött bara det senaste dygnet, enligt siffror från Johns Hopkins University. Totalt har 67 177 dött som en följd av viruset i landet.   

På måndagskvällen tog premiärminister Boris Johnson till drastiska åtgärder för att stoppa viruset.

Coronaviruset – Teckenspråk

 – Från och med i kväll tvingas jag utfärda en enkel instruktion till det brittiska folket – ni måste stanna hemma. Om du inte följer dessa regler kommer polis att ha makten att ingripa, säger han i ett tv-sänt tal på måndagskvällen.

Får bara umgås två och två

Utegångsförbudet innebär att britterna bara får gå ut för att göra ett fåtal ärenden, som att handla mat och medicin, för att träna en gång om    

dagen och för att ta sig till jobbet om det är absolut nödvändigt.        

Bibliotek och kyrkor stänger och det blir förbjudet att samlas fler än två personer. Bröllop och dop förbjuds, rapporterar BBC.

Samtidigt förbjuds folksamlingar på tre eller flera personer. Människor får alltså bara umgås två och två om de inte rör sig om personer i samma hushåll.

Se senaste nytt om coronaviruset här

Antalet bekräftade fall i Sverige hittar du här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset – Teckenspråk

Mer i ämnet