Foto: TT

SAS flyttar verksamhet till Irland

Flygbolaget SAS har beslutat att etablera ett nytt luftfartstillstånd på Irland med operativa baser i London och Spanien. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.

”Ambitionen är att ha den nya verksamheten i drift från vintern 2017/2018, på ett mindre antal  avgångar som ett komplement till SAS nuvarande produktion”, skriver SAS.  

Syftet är att säkerställa lönsamhet på viktiga trafikströmmar och aktivt ta del av den växande fritidsmarknaden, enligt SAS-chefen Rickard Gustafson.

Konkret handlar det om fem till åtta flygplan som ska utgå från de nya baserna, bemannade med lokalt anställd personal.

I en kvartalsrapport som släpptes i december förra året skrev SAS vd att kostnaderna för personal är dyrare i Skandinavien jämfört med andra länder i Europa.

Det skulle enligt VD:n vara ett av skälen till att SAS under 2017 skulle utreda hur man kan möta konkurrenterna som redan finns på låglönemarknader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer