Foto: RF/SDI/TT

SDI uppfyller villkoren för medlemskap hos RF

Uppdaterad
Publicerad

Under Riksidrottsförbundets senaste styrelsemöte beslutades att Svenska Dövidrottsförbundet får behålla det ekonomiska stödet på 342 000 kronor.

Efter sommaren beslutade Riksidrottsstyrelsen att hålla inne delar av det ekonomiska stödet för 2018 för sex av de nio granskade specialidrottsförbund som då inte levde upp till storlekskriteriet om 25 idrottsföreningar för medlemskap i Riksidrottsförbundet.

Vid fortsatt granskning och dialog med förbunden har Svenska Dövidrottsförbundet fler än 25 föreningar som uppfyller villkoren och får därför behålla stödet tillsammans med Svenska Baseboll och Softbollförbundet, Svenska Isseglarförbundet samt Svenska Squashförbundet.

Teckenspråksvärlden

Svenska Dövidrottsförbundets förbundsordförande Sven-Emil Karmgård kommenterar beskedet:

– Det känns skönt att få detta bekräftat nu. Vi har hela tiden sagt att vi haft fler än 25 aktiva föreningar och nu har RF också kommit till denna slutsats.

Under 2018 kommer en ny granskning av de fem förbunden att göras för att få aktuellt underlag inför beslut om stöd för 2019.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet