• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industribyggnad i Kurröds industriområde i Uddevalla med kraftig rökutveckling som följd. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer här

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SDR har förbundsmöte i Göteborg 20-22 maj Foto: SDR/Dövas tidning

SDR har förbundsmöte i Göteborg 20-22 maj

Uppdaterad
Publicerad

I helgen, 20-22 maj, håller Sveriges Dövas Riksförbund sitt förbundsmöte för 2022 i Göteborg. Bland annat genomförs utdelningen av utmärkelser, som uteblev på förra årets kongress på grund av pandemin.

Förbundsmötet är rådgivande och består av ombud från varje distriktsorganisation och anslutna organisationer. Bland annat går årsredovisning och ekonomi igenom, och eftersom kongressen ifjol genomfördes digitalt blev utdelningen av utmärkelserna framskjuten till förbundsmötet. Förutom Kruthmedaljen, Guldtecknet och Lars-Åke Wikström’s International Award ska även Alma Abrahamssons pris delas ut för första gången.

Delar av förbundsmötet kommer att livesändas, och Dövas tidning kommer att rapportera från mötet. Du kan följa uppdateringarna här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet