Foto: TT

SJ ställer in vart fjärde tåg

Uppdaterad
Publicerad

SJ ställer in avgångar i hela landet från och med tisdagen. Trafiken kommer att minskas på nästan alla linjer. Det sker en reducering på de flesta linjer med 25 procent, enligt SJ.

– Nu sker en reducering på de flesta linjer med 25 procent. Efterfrågan på resor har rasat mycket mer än så, vi ser minskat resande för varje dag, säger Dan Olofsson, informatör på SJ.

– På de stora linjerna går det normalt tåg en gång i timmen eller oftare. Det kommer att reduceras till varannan timme eller en gång i timmen under morgon och eftermiddag, fortsätter han.

Gäller i mars

Bemanningen ombord på tågen är också bristfällig. Många av SJ:s anställda stannar hemma på grund av sjukskrivning eller vård av sjuka barn efter myndigheternas uppmaning att anställda ska stanna hemma från jobbet vid förkylningssymtom.

Här är SVT:s direktrapportering om coronaviruset

SJ kommer att erbjuda sina resenärer att åka med andra avgångar eller få pengarna tillbaka. Enligt Dan Olofsson kommer färre avgångar inte resultera i mer trängsel eftersom att få människor väljer att resa.

Reduceringen av tågtrafik gäller månaden ut men kan komma att fortsätta en längre tid fram över. Nattågtrafiken ska dock gå som vanligt.

Trafiken till Köpenhamn och Oslo ställs in helt på grund av ländernas beslut att stänga gränserna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

coronaviruset teckenspråk

Mer i ämnet