Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Guldlaget från IK Surd. Mikael Johnsson, Christer Lindsjö och Stefan Axelsson Foto: SDI

SM-Guld till IK Surd i Boule

Uppdaterad
Publicerad

Lördagen den 31 Augusti genomfördes Boule-SM i Karlslund Motionscentral i Örebro. Där blev det en trio med välkända dövidrottsprofiler som knep guldet.

I samband med Dövidrottsspelen i Härnösand 2017 genomfördes det första inofficiella Boule-SM. I år arrangerade Örebro Dövas Pensionärförening det första officiella SM i Boule.

Totalt var det 30 spelare uppdelade i 10 lag som deltog. I startfältet fanns flera välkända dövidrottare som har deltagit i flera internationella tävlingar i andra idrotter, skriver SDI.

Efter en hel dags spelande blev det till slut kanske det mest profilstarkaste laget från IK Surd 1 som knep guldet. Trion bestod av dövidrottslegendarerna Christer Lindsjö, Mikael Johnsson och Stefan Axelsson.

Tvåan blev hemmalaget Örebro Dövas Pensionärförening 1 bestående av Lars-Åke Åkesson, Rune Ingvarsson och Kjell Sevelin medan trean blev DSK Dalir 2 där vi hittar Ingemar Lindberg, Stig Kjellberg och Thord Högberg.

Nästa år arrangerar DSK Dalir Boule-SM i Borlänge och 2021 kommer Boule-SM att genomföras i samband med Dövidrottsspelen i Göteborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet