• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Foto: TT

Spaniens uppmaning: Lämna turistöarna

Uppdaterad
Publicerad

Turister uppmanas att lämna turistöar som Mallorca, Menorca och Ibiza.

Spanien hör till de länder där smittspridningen ökar dramatiskt. Under det senaste dygnet har nära 2 000 nya fall bekräftats och det totala antalet smittade anges till 11 178 av landets folkhälsomyndighet. Läget är värst i Madrid där antalet bekräftat smittade närmar sig 5 000. Dödstalet har stigit från 309 till 491.

Med anledning av den dramatiska ökningen uppmanar myndigheterna att alla turister, omkring 25 000 personer, som befinner sig på öarna Mallorca, Menorca  och Ibiza att lämna öarna, rapporterar  tidningen El País.

Spaniens regering meddelar att tillfälligt permitterade arbetare ska få arbetslöshetsunderstöd som ett led i ett åtgärdspaket för att dämpa de ekonomiska konsekvenserna i landet.

Här är SVT:s direktrapportering om coronaviruset

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

coronaviruset teckenspråk

Mer i ämnet