Skatteskrapan på Södermalm i Stockholm var en av alla platser där flertalet torskar greps. Foto: SVT/Claudio Bresciani / TT

Stor polisinsats mot sexköpare i Stockholm

Publicerad

Polisen har under den senaste veckan slagit till mot ett flertal lägenhetsbordeller i centrala Stockholm i den riktade operationen Insats Torsk. I insatsen har nu 42 personer lagförts för sexköp –  varav den yngsta är 18 år gammal.

Tillslagen genomfördes mot ett flertal adresser på Södermalm och Norrmalm i centrala Stockholm under den gångna veckan.

Totalt 42 sexköpare greps och lagfördes, varav den yngsta var 18 år gammal. En person har även gripits misstänkt för koppleri.

– Vi har under 2020 genomfört flera större insatser för att lagföra personer som köper sexuella tjänster och för att hitta de kvinnor och män som säljer sex och erbjuda dem hjälp, säger Simon Häggström, kriminalinspektör vid polisens Nationella operativa avdelning, Noa, och specialiserad på människohandel och prostitution.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brott och straff – Teckenspråk

Mer i ämnet