• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Foto: SDI / SVT

Svenska Dövidrottsförbundet ställer in evenemang

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Dövidrottsförbundet vidtar åtgärder med anledning av coronavirusets spridning i samhället, det skriver man i ett informationsutskick på sin hemsida.

SDI skriver i informationen att det är viktigt att ta hänsyn till medlemmarnas bästa och vara medvetna om att vissa tillhör riskgrupperna som myndigheter och vården pekat ut.

Bland åtgärder som vidtas finns att möten som skulle hållits i Idrottens hus med fler än fem deltagare kommer att hållas som videomöten.

Flera tävlingar som skulle ha ägt rum under mars och april ställs in. Det gäller bangolf, padel, badminton och bowling.

Även en träff med Svenska Deaflympicskommittén som planerats till början av april ställs in. Samtliga planerade landslagssamlingar under mars skjuts upp, och de i april är i farozonen.

SDI uppmanar också medlemsföreningarna att följa myndigheternas direktiv.

Se senaste nytt om coronaviruset här

Antalet bekräftade fall i Sverige hittar du här

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

coronaviruset teckenspråk

Mer i ämnet