Foto: Fredrik Sandberg/TT

Svenskar riskerar att bli strandade när gränserna stänger

Uppdaterad
Publicerad

Fler och fler länder stänger nu sina gränser och svenskar som är på resa riskerar att bli kvar utomlands. Även om turister har rätt att flyga hem kan det bli svårt att få plats när tusentals avgångar dras in. Flygbolaget SAS uppger för SVT att man planerar ställa in minst 2 700 avgångar.

Många länder som stängt sina gränser tillåter fortfarande turister att resa hem. Men trots det kan det bli svårt. Flygbolag världen över ställer in avgångar i rask takt.

SAS säger till SVT att de prioriterar Spanien just nu där många skandinaver finns. Även Norwegian flyger dit. Men ingen vet hur länge det fortsätter.

Coronaviruset – Teckenspråk

Det ser ljusare ut för de svenskar som reser med de stora svenska resebolagen. Tui, Ving och Apollo kommer att flyga hem sina över 20 000 resenärer. Många av dem sitter i karantän på hotell i Spanien.

Här finns siffror på antalet personer som är smittade av coronaviruset i varje region i Sverige

Här är SVT:s direktrapportering om coronaviruset

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset – Teckenspråk

Mer i ämnet