Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”SVT kommer att ha tsp-tolkning från både FHM:s och regeringens pressträffar framöver” Foto: Privat/SVT

”SVT kommer att ha tsp-tolkning från både FHM:s och regeringens pressträffar framöver”

Uppdaterad
Publicerad

Under hösten har flera döva personer reagerat på att inga presskonferenser från regeringskansliet och departement angående coronapandemin har teckenspråkstolkats. Endast pressträffarna från Folkhälsomyndigheten har teckenspråkstolkats. Nu svarar avdelningschefen för SVT språk och tillgänglighet, Anna Zettersten, på frågan varför det har varit så och hur det blir framöver.

Avdelningschefen på SVT språk och tillgänglighet, Anna Zettersten säger:

– SVT har sedan i somras övergått från att teckenspråkstolka FHMs pressträffar med egna tolkar till att använda bilden på tolken som är anlitad av FHM på deras pressträffar. Från och med 18 november kan vi också använda bilden på tolk som är anlitad av regeringskansliet på deras pressträffar. Båda lösningarna bygger på att tolken befinner sig på en plats där det är tekniskt möjligt att vidaresända bilden, säger Anna Zettersten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet