Foto: Brottsplats Sthlm

Tre explosioner i Stockholmsområdet inatt

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en hektisk natt för polisen i Stockholmsområdet. Under natten till torsdagen har larm om tre explosioner kommit in.

Strax efter klockan 01.00 fick räddningstjänsten in larm om en explosion vid en hembygdsgård i Vaxholm. Platsen spärrades av och nationella bombskyddet kallades först till platsen, men ärendet prioriterades ned när två andra explosioner inträffade.

Flera explosioner

Vid 02.20 larmades polisen om en explosion vid en fastighet på Nytorgsgatan på Södermalm i Stockholm. Vad som hänt är oklart. Polisen säger att det kan vara en gasexplosion eller ett brott, men vill inte spekulera. Inga boende i området har behövt evakueras, och det finns inga rapporter om personskador.

Explosion vid kyrka

Vid 03.42 larmades polisen till Södertälje där en explosion inträffat i en festlokal vid S:t Afrems kyrka. Räddningstjänsten var redan på plats i området för att släcka brinnande bilar när det smällde.

Det är inte första gången som explosioner har intrräffat i festlokalen vid S:t Afrems kyrka. Nattens explosion är den tredje på drygt ett år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.