Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
TV4 polisanmäler hot efter den uppmärksammade granskningen av Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning i ”Undercover i Trollfabriken” uppger tidningen Journalisten. Foto: Fredrik Sandberg/TT

TV4 anmäler hot efter granskning

Uppdaterad
Publicerad

TV4 polisanmäler hot efter den uppmärksammade granskningen av Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning i ”Undercover i Trollfabriken” uppger tidningen Journalisten.

Det är TV4 Nyheternas och Kalla faktas ansvarige utgivare Fredrick Malmberg som bekräftar uppgifterna, som Journalisten var först med att rapportera om.

– Vi har polisanmält hot. Jag kommer inte kunna säga hur många och exakt vad det rör sig om, säger Malmberg till TV4 Nyheterna.

Han uttalar sig inte om hur anmälningarna påverkar säkerheten på TV4. Enligt uppgifter till Journalisten råder dock förhöjd säkerhet hos TV4 efter Kalla faktas granskning där de avslöjade att anställda på SD:s kommunikationsavdelning driver anonyma konton i sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.