Foto: Tom Fox/AP/TT/SVT

Två poliser skjutna i samband med protester i USA

Uppdaterad
Publicerad

Det är dramatiska bilder vi ser här i videon från Louisville i delstaten Kentucky i USA. Det pågår stora demonstrationer där. Inatt har två poliser skottskadats under demonstrationerna.

De två skjutna polisernas tillstånd ska i nuläget vara stabilt. En av dem har opererats för sina skador, enligt Louisvillepolisen.

Protesterna uppstod efter beskedet att åtal endast väcks mot en av de tre poliserna som var involverade i dödsskjutningen av den svarta kvinnan Breonna Taylor i mars. Polisen åtalas inte för hennes död, utan för att ha utsatt hennes grannar för fara.

Brott och straff – Teckenspråk

Poliserna ska ha blivit skjutna sedan de ryckte ut på ett larm om skottlossning i stadens centrala delar, där ett stort antal människor rörde sig i samband med demonstrationerna. Det rapporterar både lokaltidningen Courier Journal och New York Times.

En misstänkt gärningsman har frihetsberövats för dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brott och straff – Teckenspråk

Mer i ämnet