Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tyst Teater firar 50-årsjubileum med digital signshow och namnbyte Foto: SVT

Tyst Teater firar 50-årsjubileum med digital signshow och namnbyte

Uppdaterad
Publicerad

Tyst Teater firar 50 år. Ett halvt sekel av banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk. Det firas på lördag med bland annat en stor digital signshow – och namnbyte.

Under signshowen den 21 november ska Tyst Teater bland annat ringa upp upp gäster som har varit skådespelare, producenter eller konstnärliga ledare hos teatern under de fem decennierna från 1970 till och med 2010.

Tyst Teater firar även med att tillgängliggöra en föreställning från de senaste åren på sin hemsida under 24 timmar. Det handlar om den hyllade föreställningen ”Här kommer Pippi Långstrump” från 2011.

Förutom detta, så blir det bland annat ballongfest, tårtkalas – och namnbyte. För på lördag så ska Tyst Teaters nya namn avslöjas.

Tyst Teater hade planerat ett stort firande med gäster från flera länder samt flera olika föreställningar. Men under rådande omständigheter fick man tänka nytt.

Det var 1970 som den fria teatergruppen bildades på Västanviks folkhögskola i Leksand,  senare kom den att bli Tyst Teater och 1977 blev teatern en del av Riksteatern.

1970 satte Tyst Teater upp sin första föreställning ”Att vara döv i Sverige”. Sedan dess har närmare 100 produktioner satts upp och teatern har turnerat både nationellt och internationellt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet