Riksteaterns Tyst Teater har blivit Riksteatern Crea

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen firade Tyst Teater 50-årsjubileum med bland annat en digital signshow, ballongfest tårtkalas. Men de avslöjade också teaterns nya namn.

Från och med i lördags heter man istället Riksteatern Crea.

Vi har intervjuat den konstnärliga ledaren Mindy Drapsa som berättar hur det känns.

Intervju med Mindy i textformat

Magnus & Mindy:

– Hej

Magnus:

– Kan du berätta vilket namn ni bytte till?

Mindy:

– Ja nu heter vi Riksteatern Crea

Magnus:

– Nu när jubileet är över – hur känns det?

Mindy:

– Ja, blandade känslor. Dels kan man inte riktigt förstå på grund av att processen varit lång och man varit tvungen att ändra datum.

Det har följt med nästan hela året, och det kändes som om man aldrig skulle bli klar. Men nu är det färdigt, och det känns ofattbart! Har inte riktigt smält det än. Men samtidigt har det varit härligt! Man får en känsla av lycka när man ser tillbaka på allt.

Magnus:

– Ja, nu har ni bytt namn till Crea. Hur var reaktionerna efteråt?

Mindy:

– Svårt att säga direkt nu efter namnbytet, men vad jag känner och sett är de flesta positiva och tycker det är roligt. Men självklart finns det någon som tycker annorlunda. Här i Sverige har vi rätt att yttra oss.

Självklart kan folk ha sina åsikter, det tar tid med förändring. Det är svårt att säga hur det är nu, tror det är bättre om vi till exempel väntar 10 år och ser tillbaka, där och då kan man lättare se. Men idag känner jag mig motiverad och positiv.

Magnus:

– När är det första föreställning med namnet Riksteatern Crea?

Mindy:

-  Ja nu under våren har vi en produktion, en barnföreställning, som heter Trollstigen. Det är ett samarbete med Örebro teater och jag tror att premiären blir i början av Maj. Föreställningen sker ute i skogen, och det är spännande! Då börjar vi använda namnet Riksteatern Crea.

Magnus:

– Ja om ni vill veta mer angående namnet Crea har Riksteatern Crea  gjort en video, där Riksteatern Crea berättar mer om namnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet