Foto: TT

Ubåtsägare häktad – misstänkt för vållande till annans död

Uppdaterad
Publicerad

Ubåtsägaren Peter Madsen, misstänkt för att ha vållat en svensk journalists död, kommer inte att överklaga häktningsbeslutet. Han fortsätter att neka, men hans advokat vill inte berätta om hans version av vad som hänt.

– Vi har beslutat att inte säga mer, säger försvarsavokat Betina Hald Engmark till danska TV 2.

Häktningsbeslutet i lördags innebär att Peter Madsen kan sitta häktad i 24 dagar. Han är misstänkt för ”uagtsomt manddrab”, vilket kan jämföras med den svenska brottsrubriceringen ”vållande till annans död”.

Den svenska kvinnan är försvunnen sedan i torsdags kväll. Då sågs hon ombord på Madsens hemmabygge, ubåten UC3 Nautilus, i Köpenhamn. Hon befann sig ombord för att göra ett reportage. På fredagsmorgonen började sökandet efter ubåten sedan hennes partner slagit larm. Senare på förmiddagen siktades ubåten vid Køgebukten och via radio meddelade Madsen att han var på väg tillbaka mot hamnen. Men sedan sjönk plötsligt ubåten och Madsen räddades av en privatbåt. Kvinnan återfanns inte och Madsen hävdade att han släppt av henne i Köpenhamn redan på torsdagskvällen, men han ska senare ha gett polisen en annan förklaring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svensk journalist försvunnen – teckenspråk

Mer i ämnet