UD avråder från icke nödvändiga resor till alla länder

Publicerad

UD avråder nu från icke nödvändiga resor till alla länder. Flera resebolag kommer att låta sina kunder avboka sina resor.

– Det är en exceptionell situation. Vi vill skicka ett tydligt budskap till svenska resenärer att det inte är läge att flyga just nu, säger Sofia Karlberg, kommunikationschef på UD.

”Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla länder skriver UD i ett pressmeddelande.

Icke-nödvändiga resor omfattar besöks- och turistresor, men UD menar att samhällsviktiga arbetsresor kan ske.

Coronaviruset – Teckenspråk

Avrådan gäller till och med den 14 april och därefter kommer en ny bedömning att göras.

– Det är en exceptionell situation. Vi vill skicka ett tydligt budskap till svenska resenärer att det inte är läge att flyga just nu, säger Sofia Karlberg, kommunikationschef på UD. Hon uppmanar resenärer som redan bokat en resa att kontakta sitt resebolag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset – Teckenspråk

Mer i ämnet