Foto: TT

Ulf Kristersson (M): ”Sverige är i en kris lika allvarlig som på 90-talet”

Uppdaterad
Publicerad

Misslyckad integrationspolitik har försatt Sverige i ett lika allvarligt läge som under finanskrisen på 1990-talet. Det säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i en intervju med Financial Times.

Kristersson menar att den misslyckade integrationspolitiken har lett till att väljarna inte längre är intresserade av ekonomin och fokuset läggs i stället på bilbränder och skjutningar. Det ska, menar Kristersson i Financial Times, ha försatt Sverige i en kris som är lika allvarlig som finanskrisen på 1990-talet då marginalräntan låg på 500 procent och Sveriges BNP minskade tre år i följd.

– Det är svårt för det handlar inte om ekonomi eller pengar den här gången. Tron på att de politiska partierna ska ta hand om det är lägre än under 90-talskrisen, säger Ulf Kristersson till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2018 – teckenspråk

Mer i ämnet