Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Världskända artister möttes för att utveckla teckenspråkskonst Foto: SVT

Världskända artister möttes för att utveckla teckenspråkskonst

Uppdaterad
Publicerad

Under 23-26 november bjöd Riksteatern Crea in artister från hela världen till Sign Language Arts Night. Målet var att utveckla och synliggöra teckenspråkskonst som scenkonst. På lördagskvällen uppträdde med resultatet av deras arbete. Se reportaget här.

Dagarna hade ett gediget program med workshops där flera av världens bästa och mest kända inom VV och poesi på teckenspråk närvarade på Riksteatern i Hallunda. Tillsammans gjorde de djupdyk i teckenspråkskonst och definierade skillnaderna mellan VV (Visual Vernacular) och poesi för att sedan utveckla och göra ett eget performance som framfördes på lördagskvällen.

Workshops under dagarna leddes av veteranerna Debbie Z Rennie som är en av världens ledande teckenspråkspoeter och är född i USA och Giuseppe Giuranna från Italien, som är en av de största och främsta pionjärerna inom Visual Vernacular.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Giuseppe Giuranna och Debbie Z Rennie berättar mer om skillnaderna mellan Visual Vernacular och poesi. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet