Foto: SVT/TT

Värmen och solen är på väg tillbaka

Publicerad

Det kyliga midsommarvädret fick många att tappa hoppet om att den svenska sommaren kunde komma tillbaka. Men efter regnet och kylan kommer solen och värmen tillbaka.

Sommaren är tillbaka, säger SVT:s meteorolog Deana Bajic.

Redan på måndagen är värmen tillbaka med en högtrycksrygg som växer in och tar med sig varmluft från sydväst. Temperaturerna kommer att stiga i hela landet.

Värmen kulminerar på torsdag med 28-30 grader lokalt på västkusten och i östra Svealand och Värmland. Även i norr kan det bli upp mot 23-24 grader längs med Norrlandskusten, säger Deana Bajic.

Fortsatt soligt men inte lika varmt

Efter torsdagen kommer flera regnområden in västerifrån i norra Norrland och det kommer att svepa ner svalare luft igen.

Vi kommer att få fortsatt soligt väder, framförallt i söder, men det kommer inte vara lika varmt som på torsdagen, säger Deana Bajic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.