Under morgontimmarna har SOS Alarm fått in en rad olyckor runt om i hela Västsverige. Bland annat har två bilar frontalkrockat på Marstrandsvägen. Foto: Foto: Niklas Göransson / Nyheter STO

Varning för snöfall och hårda vindar

Uppdaterad
Publicerad

Varning för snöfall och hårda vindar från norr till söder när första sportlovsveckan nu inleds.

– Så ta det lugnt på vägarna, säger Elisabeth Edberg, på Sveriges Radios Trafikredaktion.

SMHI går ut med en klass 1-varning för hårda vindar i Norrbottens och Västerbottens län, med risk för snödrev. Längst Norrlandskusten varnas det för snöfall under eftermiddagen och kvällen.

– Det är en hel del snöfall som väntar och det är en del sportlovstrafik. Så det är bra att ha med sig det när man ger sig ut på vägarna, säger Elisabeth Edberg, på Sveriges Radios Trafikredaktion.

Snöfall från norr till söder

Även i södra delarna av Sverige går SMHI ut med en klass 1-varning för snöfall, från västra Götaland till Hallands län. Det kan fall 5-10 centimeter snö eller blötsnö och lokalt upp till 15 centimeter snö.

Men hittills är det lugnt på vägarna, enligt Trafikredaktionen på Sveriges Radio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.