”Vi män måste ta ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

Vad är en äkta man och hur blir han till? Vem får vara äkta och vem bestämmer vad äkta är? Det här är alla frågor som samarbetsprojektet Äkta Man? arbetar med. Nyhetstecken kontaktade Patrik Nordell, som är en av de tre som arbetar med projektet, för en intervju.

Projektet Äkta Man? är ett treårigt projekt som finansierarnas av Arvsfonden. Projektet syfte är att arbeta förebyggande och våldpreventivt, mot övergrepp och sexuellt våld, för en teckenspråkig målgrupp. Projektet syftar till att öppna upp för samtal kring maskulinitetsnormer och normer kopplade till kön, sexualitet, språk och funktion.

Äkta Man? är ett samarbete mellan RFSU Stockholm, Svenska Dövidrottsförbundet (SDI), Riksteaterns Tyst Teater och Sveriges Dövas Ungdomsförbund (SDUF).

Teckenspråksvärlden

De som jobbar med projektet är Patrik Nordell, Malin Kvitvær och Elias Tebibel.

Genom samtal, kultur och med hjälp av idrottens värld ska de diskutera och undersöka mansnormer med döva, hörselskadade och dövblinda killar och män. Det här för att nå ett samhälle fritt från våld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Teckenspråksvärlden

Mer i ämnet