Foto: SVT

Villa i Uddevalla utsatt för kraftig beskjutning

Publicerad

En villa i Uddevalla har utsatts för kraftig beskjutning under natten till måndagen. Polisen klassar händelsen som försök till mord.

Det var vid 02-tiden som boende i en villa i Uddevalla vaknade av omfattande skottlossning.

– Det är en fastighet i en stadsdel i Uddevalla som har utsatts för kraftig beskjutning, säger Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla vid 05-tiden.

Enligt information på polisens hemsida har de boende i villan larmat polisen som ska ha varit på plats efter cirka femton minuter. Då upptäcker patrullen ett stort antal kulhål på ytterdörren och i ett fönster.

Hel familj i bostaden

Även en bil och ett garage är beskjutet. Man finner även patronhylsor och konstaterar då att det handlar om skarp skottlossning.

Totalt tror polisen att det handlar om mellan 10 och 15 skott som avlossats mot fastigheten. En hel familj ska ha befunnit sig i bostaden, men på övervåningen dit inga skott ska ha nått.

En stor polisinsats pågår men ingen har gripits. Ingen är skadad.

Polisen klassar händelsen som försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.