Foto: EPA/Salvatore di Nolfi

WHO hyllar Sveriges coronastrategi

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges strategi i bekämpningen av coronapandemin lyftes fram som ett positivt exempel av WHO under en tv-sänd presskonferens på onsdagskvällen.

Den svenska vägen i coronakrisen, som bygger på tillit och frivillighet i motsats till hårda restriktioner, har fått utstå hård kritik i omvärlden för besluten att hålla skolor och restauranger öppna under coronapandemin.

Men Michael Ryan, verkställande direktör på WHO:s katastrofprogram, förklarar att strategin kan utgöra modell för hur samhällen kan återgå till ett normaltillstånd efter en nedstängning.

Coronaviruset – Teckenspråk

– Jag tror att Sverige representerar en framtida modell.

– Sverige har genomfört en väldigt stark folkhälsopolitik kring fysisk distansiering och för att skydda människor i äldreboenden och annat. Vad som gjorts annorlunda är att man förlitat sig på relationen till medborgarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset – Teckenspråk

Mer i ämnet