Foto: SVT

WWF ger charkprodukter rött ljus

Publicerad

Världsnaturfonden WWF ger rött ljus till en rad olika livsmedel som charkprodukter och icke-ekologiska ostar från södra Europa, berättar SVT Nyheter.

WWF skriver i den nya upplagan av Köttguiden bland annat att maten inte har producerats på ett hållbart sätt. Hög antibiotikaanvändning hos djuren är också ett problem, enligt WWF.

Importen av charkuterier från Italien och Spanien till Sverige har ökat under 2000-talet, från några hundra ton till flera tusen ton förra året. De länderna hamnar nu i guidens bottenliga vad gäller grisköttet, tillsammans med Tyskland, Polen och Nederländerna. Köttguiden varnar också för lammkött från Irland och Nya Zeeland.

Länk till WWF’s Köttguide hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.