Foto: Anders Wiklund / TT

Ytterligare 96 dödsfall av coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare 96 personer har avlidit i corona i Sverige det senaste dygnet, berättade statsepidemiolog Anders Tegnell från Folkhälsomyndigheten på onsdagens pressträff.

Totalt har 687 personer avlidit av coronaviruset i Sverige.

Antalet som får eller har fått intensivvård är 678, men så många intensivvårdas inte idag. Enligt Svenska intensivvårdsregistret är det för närvarande cirka 470 personer som får intensivvård, enligt registrets uppdatering i dag.

Socialstyrelsen sade på pressträffen att av alla de som får intensivvård i Sverige i dag är ungefär hälften sjuka i covid-19.

Coronaviruset – Teckenspråk

Antalet nyinlagda på IVA ligger på en konstant nivå, enligt Tegnell, som menar att det är mer av ett platåläge än tidigare.

– Vi har en avplaning i Stockholm nu, men vi börjar att se en viss ökning av resten av landet. Möjligen är det på gång ett skifte där huvudfokus i epidemin flyttar sig, sade Tegnell.

Hittills har 8 419 personer i Sverige bekräftats smittade av coronaviruset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset – Teckenspråk

Mer i ämnet