Två av veckans stora nyheter. Toppmötet mellan USA och Nordkorea, samt Stina Nilssons spurt som ledde till historiskt VM-guld för Sverige. Foto: TT

Nyhetsveckan – har du hängt med i veckans händelser?

Publicerad

Veckan som gått innehöll nyheter om misstänkta spioner, Donald Trump, fikabrödsrånare och en guldstafett. SVT Nyheter sammanfattar de fyra hetaste nyheterna från senaste veckan.

Två män häktade misstänkta för spionage

Under fredagen kom två separata nyheter om att två olika män häktas misstänka för två olika typer av spionage.

Det ena fallet gäller en misstänkt rysk spion, en man i 45-årsåldern, som häktats på sannolika skäl misstänkt för att ha spionerat mot Sverige för Rysslands räkning. Mannen arbetar som teknisk konsult med eget företag inom teknikbranschen, och har en doktorsexamen från ett av landets största universitet.

Det andra fallet gäller en annan 45-årig man som misstänks för flyktingspionage. Han har häktats på sannolika skäl misstänkt för olovlig underrättelseverksamhet mot person.

Inget avtal mellan Trump och Kim

På toppmötet i Vietnam där Nordkorea och USA möttes slöt man inget avtal. Båda parter ställde in lunchen och den planerade ceremonin. På presskonferensen sa Donald Trump att det var USA som lämnat samtalen.

– Vi får se vad som händer, sa Trump.

Fikabrödsrånare i Stockholm

Enligt biträdande lokalpolischefen Christoffer Bohman i Rinkeby, Stockholm, försökte två unga män snatta fikabröd från en livsmedelsbutik i Kista Galleria. Personalen försökte då stoppa dem men en av de unga männen drog upp ett vapen.

Polisen publicerade sedan ett klipp där de efterlyste tips från allmänheten. I klippet som polisen i Rinkeby gick ut med på tisdagen säger Christoffer Bohman att det nu är dags att få bort vapen från gatorna på riktigt:

”Jag känner att de här unga männen har gått fullständigt vilse i relationen till varandra, i machokulturen och sina egna rädslor”

Klippet hade på mindre än ett dygn fått nästan en miljon visningar och över 25 000 delningar i sociala medier.

Historiskt VM-guld till Sverige i stafett för damer

Stina Nilsson förde Sverige till det första VM-guldet i stafett för damer. Hon gick i närkamp med Johaug under den sista kilometern och drog ifrån på upploppet vilket ledde till en vinst. Vi målet väntade de överlyckliga lagkamraterna.

Se hur Stina Nilsson spurtar ner Therese Johaug.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.