Foto: Polisen

Petersson: Palmeutredningen kan återupptas

Uppdaterad
Publicerad

Det är inte omöjligt att utredningen om mordet på Olof Palme tas upp igen. Det uppger Palmeåklagaren Krister Petersson för Expressen. Uttalandet kommer efter den hårda kritiken mot att Petersson pekade ut Stig Engström som misstänkt för mordet.

I juni förra året meddelade chefsåklagare Krister Petersson på en uppmärksammad presskonferens att Palmeutredningen läggs ner. Petersson berättade bland annat att man kommit fram till Stig Engström, den så kallade Skandiamannen, var misstänkt men att utredningen inte kunde fortsätta eftersom Engström är död.

Det framkom också att Palmegruppen inte lyckats knyta något mordvapen till Engström.

Petersson har sedan dess kritiserats från flera håll och i september valde Justitieombudsmannen att inleda en granskning av Peterssons uttalanden i samband med presskonferensen.

Till följd av kritiken uppger Krister Petersson nu att att utredningen kan komma att tas upp på nytt.

”Kommer det fram stark och kontrollerbar information kan det inte helt uteslutas”, skriver han i ett mejl till Expressen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer