Drottning Silvia och prinsessan Leonore på audiens hos påven Franciskus under i Vatikanen i Rom. Foto: TT

Här busar prinsessan Leonore med påven

Uppdaterad
Publicerad

Kungafamiljen besökte på måndagen Vatikanen, där drottning Silvia deltog i ett seminarium om trafficking, med särkskilt fokus på barn, i den påvliga Vetenskapsakademin. Men först lät sig den katolska kyrkans högste ledare påve Franciskus charmas av prinsessan Leonore under en privat audiens.

Den enskilda överläggningen mellan drottningen och påven varade i tjugo minuter. Även Leonores mamma prinsessan Madeleine – som är engagerad i drottningens stiftelse World Childhood Foundation – och pappa Chris O'Neill deltog i audiensen.

Utbytte gåvor

Enligt Vatikanradion bytte påven och drottningen gåvor efter sitt privata samtal. Silvia hade med sig sin egen, prinsessan Viktorias och prinsessan Estelles bönböcker.

På seminariet talade även barn- och jämtställdhetsminister Åsa Regner, justitiekansler Anna Skarhed och KI-professorn Martin Ingvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.