Hot på nazistsajt

Uppdaterad
Publicerad

En nazistisk organisation hänger ut arrangörerna till dagens antirasism-manifestation i Varberg. I kommentarsfältet uppmanas nazister att besöka manifestationen.

Polisen i Varberg vill inte kommentera hotbilden mot dagens manifestation mot nazism i Varberg. Men under gårdagen lades de unga arrangörerna ut på en hemsida som tillhör en nazistisk organisation. Detta med bild och spekulationer kring politisk åsikt.

Hot bland kommentarer

I kommentarsfälten till texten nämns att någon borde göra ”en Breivik” och flera kommenterar att de borde göra ett besök på manifestationen.

Nazistpropaganda i Halland

Hemsidan tillhör samma grupp av nazister som för två veckor sedan vandrade in på en föreläsning med en överlevare från förintelsen. Där satt de och pratade, räckte upp handen och tog bilder som sedan lades ut på sidan. Polisen tillkallades av rektorn på Peder Skrivares gymnasieskola där föreläsningen hölls.

Polis på plats

Varbergspolisen kommer idag finnas på plats på manifestationen men de vill inte kommentera om det finns en direkt hotbild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nazistpropaganda i Halland

Mer i ämnet