Möt Fabian i 3 minuter

Publicerad

I Smålandsnytts porträttserie 3 minuter möter du Fabian Åkerström som började spela bordtennis när han var sju år gammal, i dag är han 24 år och nybliven SM mästare.

Fabian Åkerström bor i Växjö och tränarstenhårda träningspass i BTK Frej för att bli bäst.

– Manmåste vara väldigt träningsvillig och orka träningen. Många säger att det krävs10 000 timmar för att bli bra. säger Fabian Åkerström.

Och även hans tränare vet hur mycketsom ligger bakom framgången.

– Det är en livsstil. Han tränar sex tillsju timmar om dagen och sedan är det bara att vila och äta rätt mellan passen. Sammasak varje dag, säger Marcus Sjöberg, tränare i Frej Växjö.

Använder specialracket

Fabian använder ett specialracket där denena sidan är försedd med långa nabb, medan den andra är helt blank och detinnebär att han kan vända på racketen och på så sätt variera sina under ochöverskruvar. Klubbkamraten Joakim Bachstätter känner Fabians spelstil mycketbra.

– Han är riktigt jobbig, speciellt närallt stämmer för honom. Får han lite självförtroende, så går det knappt attstoppa honom, säger Joakim Bachstätter, pingispelare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.